Yumurta Donasyonu Tedavisi

yumurta donasyonu tedavisi

Bebek sahibi olmak tüm çiftlerin en güzel ve en mutlu hayalidir. Herkesin hayalinde, kendi parçasından yeni bir canlı yaratıp, doğumu ve gelişimine şahit olmak vardır. Fakat, bazen işler istenildiği gibi gitmeyebilir. Çiftlerin birisinden kaynaklanan genetik faktörler, rahatsızlıklar ya da ilerleyen yaş gibi bir çok etmen doğal yollu ve sağlıklı gebeliklere izin vermeyebilir.

Neyse ki, günümüzde ilerleyen tıp sayesinde aşılama, tüp bebek ve hatta yumurta nakli gibi yöntemler oldukça yaygınlaştı. Bu sayede binlerce-yüz binlerce çift çocuk sahibi olabilmiştir. Şüphesiz ki her çift, kendisinden ve eşinden parçalar taşıyan bir bebek sahibi olmak ister. Çeşitli faktörler neticesinde doğal yollardan buna sahip olamayan çiftler aşılama ve tüp bebek tedavisi ile labaratuvar ortamında döllenen ebriyoların annenin rahmine yerleştirilmesiyle bu isteklerini gerçekleştirebilmektedirler. Ancak bu yöntemlerin kullanabilmesi için anne adayının yumurtlama fonksiyonlarının yeterli düzeyde çalışması gerekir. Kesinlikle kendi yumurtası ile hamile kalamayacak anne adayları için ise yumurta transferi (yumurta donasyonu) tek kesin yoldur.

Yumurta Donasyonu; yumurta hücresi alınacak olan donörden / vericiden tüp bebek yöntemiyle alınacak yumurta hücrelerinin, alıcı olacak olan kadının eşinden alınan spermler ile labaratuvar oramında döllendirilerek, ebriyonun anne adayının rahmine yerleştirilmesi şeklinde gerçekleşen işlemdir. Bu işlemler Kıbrıs'ta bulunan Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimizde uygulanabilmektedir.

Yumurta Donasyonu için kimler başvurabilir?

  1. Daha önce tüp bebek yöntemine başvurup olumlu sonuç alamayanlar

  2. Çeşitli sebeplerle yumurtalıkları alınmış olanlar

  3. Erken yaşta menopoza giren kadınlar

  4. İleri yaşta çocuk sahibi olmak isteyenler 

Doğurganlık ve üreme açısından kadının yaşı oldukça önemlidir. Çünkü yaş ilerledikçe sağlıklı gebelik şansı düşer. Yani gebe kalınsa bile Down Sendromu gibi anomaliler ya da düşük tehlikesi bulunur. Yumurta donasyonu uygulaması tüp bebek tedavisi ile neredeyse aynıdır. Ancak bu tedavide farklı olarak yumurta hücreleri anne adayından değil, başka bir donörden alınır. Donörlerin seçimi oldukça dikkat gerektiren, hassas bir konudur. Genellikle 19-30 yaş aralığındaki kadınlar ve daha öncesinde sağlıklı bir şekilde doğum yapmış ya da yumurta donörlüğü sonucunda sağlıklı çocuklar doğan kadınlar tercih edilmektedir. Bunun yanında kan grubu, etnik ve fiziki özellikleri ile eğitim durumu gibi faktörlerin de anne adayına uygun olması gerekmektedir.

Donör seçildikten sonra, donasyon işlemi uygulanmadan donör, alıcı ve alıcının eşi bir takım testlerden geçirilir. Öncelikle alıcı anne adayı doktor kontrolünden geçirilerek fiziki özellikleri ve bazı değerleri ölçülerek ilk değerlendirmesi yapılır. Daha sonra kan tahlili yapılarak kan grubu, AIDS virüsü taşıyıp taşımadığı (HIV), Hepatit B ve Hepatit C tespitleri ile kan sayımı, kızamıkçık, bağışıklık testleri ve şeker ölçümleri yapılır. Alıcının sağlıklı bir gebelik yaşayabilmesi için rahim boşluğunun normal olup olmadığı histereskopi veya histerosalpingrafi yöntemi ile kontrol edilir.

Aynı esnada donörün de doktor muayenesinden geçerek ilk tespitlerinin yapılması, alıcı anneye uygulanan testler gibi kan grubu, kan sayımı, şeker, HIV virüsü tespiti ile Hepatit B ve C ölçümleri yapılır. Bunlara ek olarak donör Verici Profili Formu, Ureaplasma ve Mycoplasma için rahim ağzı kültürleri, Klamidya, Gonore ve Sifilis için RPR testlerine tabi tutulur. Erkek eş için ise semen analizi, kan tahlilleri, kan grubu, Hepatit B ve C tahlilleri ile AIDS (HIV) testi yapılır.

Yumurta donasyonundan önce donörün ve alıcının menstruasyon (yumurtlama) döngüleri doğum kontrol hapları ve benzeri ilaçlar ile aynı döneme denk getirilmelidir. İlk adetin ikinci ya da üçüncü gününde alıcının rahim içi embriyo transferine hazırlanırken, donörün de yumurta geliştirici ilaçlara başlaması gerekir ve 10-12 gün sürecek tedavi süreci böylece başlamış olur. Donörden yumurtaların alındığı gün baba adayının da spermleri toplanarak mikroenjeksiyona tabi tutulur. Sonrasında ise tüp bebek tedavisine benzer şekilde embriyolar üç ila beş gün içinde alıcı anne adayının rahmine transfer edilerek 12 gün beklenir ve anne adayına gebelik testi uygulanır. 

Sperm Donasyonu Tedavisi

sperm donasyonu kibrisSperm bağışı tedavi programı IVF / ICSI tedavisi gibi çalışır. Tek fark, erkek partner sperm örneğini kullanmak yerine, yumurtaları döllemek için bir sperm donörü seçmenizdir. Hasta, arzu ettiğiniz spesifikasyona uygun sperm vericisini seçmemize yardımcı olmak için bir hasta spesifikasyon formu dolduracaktır. Dondurulmuş sperm, Avrupa veya ABD'den yeniden düzenlenen sperm bankalarından gelir.

Sperm Bağışı

Erkek hastanın testislerinde sperm veya yetersiz sperm üretimi meydana gelmediğinde, sperm miktarı veya kalitesi hamilelikte zorluk çekmeye veya diğer ilgili sağlık risklerinden kaçınmaya yönelik olarak sperm bağışı tercih edilen yöntemdir. Ayrıca kadınlar / lezbiyen çiftler, bekar kadınlar ve kadınlar için sperm bağışı gereklidir ancak erkek partnerin semen parametrelerinde ciddi anormallikler vardır.

Bu anormallikler arasında hem obstrüktif hem de obstrüktif olmayan sperm yokluğu (azospermi) azalmış sperm sayısı (oligospermi) veya diğer spermler veya seminal sıvı anormallikleri de verici döllenme için endikasyonlardır. Erkekte ejakülatör fonksiyon bozukluğu olduğunda veya kadınlarda RH RH duyarlılığında ve erkek eşte RH pozitif olduğunda da görülür. Ayrıca erkek eşin genetik olarak kalıtsal bir hastalığın çocuğa geçme riski altında olduğu çiftler.

Sperm yetersizliği veya doğurganlık sorunlarının nedeni olarak belirlenen kalite nedeniyle başarılı bir gebeliğin istenen sonucunun elde edilmemesi durumunda, sperm bağışı, kasıtlı olma şansını artırmak için olası bir seçenektir.

Erkek hastanın spermin kalitesini, hacmini ve hareketliliğini analiz edebilmesi için bir semen analizi gereklidir.

Hangi durumlarda sperm bağışı tercih edilir?

  1. İnflamatuar hastalık nedeniyle erkek hastanın testislerine zarar verilmesi durumunda

  2. Çocuk sahibi olma arzusu olan bekar hastalar için

  3. Erkek hastalarda tedavi edilemez cinsel yolla bulaşan hastalık durumunda

  4. Önceki gebeliklerde Rh uyumsuzluğuna bağlı olarak kadınlarda aşırı duyarlılık durumunda

  5. Kadın hastanın kısırlık sorunu olmadığı, ancak erkek hastanın sperm sayısının yetersiz olduğu veya yetersiz sperm kalitesi yaşadığı durumlarda

  6. Spermde bulunan genetik bozukluk vakalarında

  7. Donör Seçimi ve Eleme

    Size Danimarka'daki Cryos International Sperm Bank ve Avrupa Sperm Bank olarak dünyanın en büyük sperm bağış şirketlerinden sperm sunulabilir. Kuzey Kıbrıs'taki klinikler spermi bu şirketlerden satın alıyor.

    Bir sperm donörü, istenen fiziksel özelliklerle eşleştirilebilir.

    Sperm bağışı için başvuran hastalar uzman tarafından ayrıntılı olarak değerlendirilir ve kadın hastanın gerekli muayenesi de uzman bir doktor tarafından yapılacak ve daha sonra uygun tedavi ve testler planlanacaktır.

GİRNE IVF (Tüp Bebek) + PGD Tedavisi

girne ivf implantasyonİmplantasyon Öncesi Genetik Test tüm IVF tedavilerine yapılabilir. PGD ​​yapıldığında embriyonun 5 ana genetik işaretini yapıyoruz.

PGD, aşağıdaki gibi hastalıklara neden olabilecek tek gen kusur bozukluklarını tespit edebilir:

  1. Kas Distrofisi,

  2. Orak hücreli anemi, kistik fibroz ve Tay-Sachs.

  3. PGS;

  4. Trizomi 21,

  5. Down Sendromu,

  6. Trizomi 18, Edwards sendromu olarak bilinir.

    Bunlar PGD işlemi ile yapıldıktan sonra sağlıklı bir embriyo aktarabiliriz. Proses IVF / ICSI ile aynıdır ve foliküllerin büyümesine yardımcı olmak için hormon enjeksiyonları uygulanır. PGD ​​işlemi yumurtalar alındıktan sonra yapılır ve ICSI ile döllenir. PGD ​​işlemi embriyoların ilerlemesinin 3. ve 5. günlerinde yapılır. 5. veya 6. gün sağlıklı embriyolar kadın hastaların tedavilerine aktarılır.

    Preimplantasyon Genetik Tarama

    Preimplantasyon Genetik Tarama (PGS) olarak da bilinen preimplantasyon genetik tanı (PGD), implantasyondan önce embriyolarda genetik kusurların tanımlanmasına yardımcı olmak için kullanılan bir prosedürdür. Embriyo gelişirken PGD prosedürü, bazı genetik hastalıkların veya bozuklukların çocuğa geçmesini önler. Embriyolar, kromozom genetik anormalliklerinden oluşan bir panel için test edilir, böylece sadece etkilenmemiş embriyolar kadınlara geri implante edilir, sağlıklı hamilelik için sonuçlanır.

    PGD, doğum öncesi tanı ve genetik hastalıktan etkilenen bir fetüsün potansiyel olarak sonlandırılmasına alternatif olarak geliştirildi.

    PGD ​​nasıl yapılır?

    Preimplantasyon genetik tanı, laboratuvarda yumurta alımı ve döllenmeyi içeren in vitro fertilizasyon IVF ile aynı süreçle başlar. Yumurta alımı önceden oluşturulduktan sonra, embriyoların gelişmesi için üç ila beş gün vardır, embriyolar birden fazla hücreye bölünecektir. Birincisi, birkaç hücre biyopsi ile test edilen kromozomlara bağlı olarak 3. veya 5. gün gelişen embriyolardan mikro-cerrahi olarak çıkarılır. Çoğu durumda, kromozom biyopsisi 3. günde yapılacak ve bölünme aşaması biyopsisi olarak adlandırılacaktır, sonuçlar 4. günde verilecektir ve 5. günde transfere devam edebiliriz. embriyo transfer günü. PGD ​​genetik problemleri olmayan embriyoları belirledikten sonra, en sağlıklı embriyolar seçilir ve daha sonra uterusa aktarılabilir

    PGD'den kimler yararlanabilir?

    Preimplantasyon genetik tanı, genetik bir hastalık veya durum geçirme riski olan herhangi bir çifte fayda sağlayabilir.

    PGD'ye aday olabilecek kişilerin türlerinin listesi aşağıdadır:

    1. Genetik bozukluklara bağlı düşüklerin öyküsü

    2. Tekrarlanan IVF hataları

    3. Şiddetli erkek faktörü kısırlığına sahip erkek partnerler

    4. Genetik hastalığı olan mevcut bir çocuk

    5. Hasta bir kardeş için doku eşleşmesi gerekli

    6. Ailede X'e bağlı bozukluklar öyküsü

    7. İmplantasyon başarısızlığına, tekrarlayan gebelik kaybına, çocuklarda zihinsel ve fiziksel bozukluklara neden olabilecek kromozom translokasyonları

    8. Kistik fibroz, orak hücre anemisi ve Tay Sachs hastalığı gibi otozomal resesif hastalıklar

    9. Cücelik ve Huntingtn hastalığı dahil otozomal dominat hastalıklar

    10. İmplantasyon Öncesi Genetik Test tüm IVF tedavilerine yapılabilir. PGD ​​yapıldığında embriyonun 5 ana genetik işaretini yapıyoruz.

Kıbrıs Yumurta Donasyonu

yumurta bagisi kibrisYumurta Bağışı

Yumurta bağışı IVF, doğurganlık sorunları olan kadınların çocuk sahibi olma fırsatını yakalar. Yumurta bağışı olan IVF, yumurtaları başarılı bir hamilelik üretmeye uygun olmayan kadınlar için kısırlık tedavisidir. Bazı kadınların yetersiz yumurta üretimi, diğer kadınların kalitesiz yumurta üretimi vardır. Menopoz yaşını aşan ve IVF yumurta bağışı tedavisi için iyi aday olan yaşlı kadınlar. Yumurta bağışı ile IVF uygulanan kadınların çoğu 40 yaşın üzerindedir.

Yumurta donörü ivf prosedürü, ivf tedavisi için bir prosedür gibi gerçekleştirilir, tek fark, genç ve sağlıklı bir kadının yumurtasını kendi yumurtalarınızdan ziyade sağlamasıdır.

Kuzey Kıbrıs'ta Yumurta Bağışı Yasaları

Diğer ülkelerden farklı olarak Kuzey Kıbrıs'ta yumurta bağışı tamamen anonimdir. Kuzey Kıbrıs'ta yumurta bağışı ile gebe kalan her çocuk. Bu yasa aynı zamanda yumurta vericisi ve hedeflenen ebeveyn için de geçerlidir. Her iki taraf da hastaların kimliğini veya yumurtalarını alıp bağışlayan donörü izleyemeyecektir. Verici ve alıcı kimlik bilgileri Kuzey Kıbrıs yasalarına göre kesinlikle gizli olduğundan hem hasta hem de donör kimliği anonim kalacaktır.

Kadınlara Tavsiye Edilen Yumurta Bağışı:

  1. Yumurtalıkları yumurta üretmeyen kadınlar

  2. Menopoz Öncesi, Menopoz, Cerrahi Olan Kadınlar

  3. Yumurtalıkların cerrahi olarak çıkarılması olan kadınlar

  4. Yumurtalık bulunmayan kadınlar

  5. Kalıtsal genetik koşullardan dolayı

  6. Donör Seçimi ve Taraması

  7. Bağışçılar düzenli taramadan geçirilmeli ve doğurganlık ve bulaşıcı hastalık açısından test edilecektir.

    Doğru bir donör eşleştirme işlemi için bize aşağıdaki bilgileri vermenizi rica ediyoruz:

    1. Sizin ve ortaklarınızın fiziksel özellikleri örneğin: ten renginiz, saç renginiz, göz renginiz

    2. Sevgiler ve eşleriniz kan grupları

    3. Sevgiler ve ortaklarınız resmi

    4. Tedavinize başlamaya hazır olduğunuzda, bir "verici alıcı formu" doldurmanızı isteyeceğiz. Bu formda, bize kendi fiziksel özelliklerinizin yanı sıra daha fazla donör spesifikasyonu sağlayacaksınız. Bize verdiğiniz bilgilere dayanarak, donör havuzumuzu kriterlerinize uyacak şekilde daraltabileceğiz ve en iyi eşleşen yumurta donörlerimizi kısa listeye alabileceğiz. İlk tarama işlemi tamamlandıktan sonra seçebileceğiniz bir yumurta donörü listesi verilecektir.

      Donör seçildikten sonra donör hormon enjeksiyonlarının tedavisine alınacaktır. Yumurtalar alındıktan sonra, yumurta donörünün rolü tamamlanır. Daha sonra erkek hastadan semen örneği toplanır ve oositler vericisi ile ICSI oluşturmak için kullanılır. Embriyolar belli bir aşamada olduktan sonra femal hastanın uterusuna transfer edilirler.

Kuzey Kıbrıs Tüp Bebek Kliniği

ivf tup bebek klinikKuzey Kıbrıs'ta IVF tedavilerinde uzmanlaşmış son derece deneyimli bir IVF Uluslararası hasta danışmanı ve koordinatörüyüz. Her bir hasta için en iyi uyarlanmış tavsiye ile sonuçlanan yıllarca bilgi ve tecrübe sunuyoruz ve ayrıca hastaları durumunuza uygun, en yüksek standartları ve başarı oranlarını çalıştıran en iyi doğurganlık tedavilerine yönlendiriyoruz.

Danışman olarak rolümüz, en uygun tedavilerin seçiminde en iyi tavsiyeyi sağlamayı içerir. Taleplerine göre hastalarına randevularına eşlik ederek, gerektiğinde ve nerede, ne zaman ve nerede tercüme edildiğini destekliyor, tavsiye veriyor ve tercüme ediyoruz. Hastanın döngüsünü koordine etmek için hem hastalar hem de sağlık personeli ile irtibat kuruyoruz. Tedavi sırasında hastaya adım adım rehberlik ediyoruz. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs'a geldiğinde hastaya kalacak yer verilmesini tavsiye ediyoruz.

Amacımız hastalarımıza ebeveyn olma yolculuğunuzla ilgili olarak en iyi bilgi ve tavsiyeyi sağlamaktır. Oldukça deneyimli bir IVF koordinatörü olarak size uygun tedaviniz hakkında tavsiyelerde bulunacağız.

Tüp Bebek Tedavi Döngüsünde Yer Alan Adımlar

Doktor ile ilk istişare

Doktora danışacaksınız. Gerekirse doktor kan testinden geçecektir. Doktor, yumurtalık rezervini ayırt etmek için dahili bir başlangıç ​​taraması yapacaktır. Bu tamamlandığında, doktor yumurtalıklarınızı uyarmak için almanız gereken bir ilaç reçete edecektir.

Orada evden tedaviye başlayan hastalar için, her şeyden önce kadın hasta, IVF koordinatörünün hastaya menstrüel döngüsünün ikinci veya üçüncü gününde bir temel tarama ile yapmasını sağlayacak çeşitli bir hormon kan testi yapacaktır. Sonuçlar doktora gönderildikten sonra, doktor hastanın yumurtalık durumuna göre ilacı analiz eder ve reçete eder.

İlaç yanıtınızın izlenmesi.

Doktor tarafından tarama muayenesinden geçtiğiniz yumurtalık stimülasyonunuzun ilerlemesini izlemek için başka bir randevu için kliniğe geleceksiniz.

Adım adım takip etmeniz için size bir reçete ve bir protokol tedavi takvimi verilecektir. Birkaç kez tarama yapacak ve ilaç dozajlarını analiz etmek ve ayarlamak için doktora göndereceksiniz.

Yumurta olgunlaşması.

Yumurtalarınızın toplanmasından iki gün önce, yumurtaların olgunlaşmasını tetikleyen bir hormon tetikleyici enjeksiyonunuz vardır.

Tetikleyici enjeksiyon gününden bir gün önce Kıbrıs'a ulaşacaksınız. Tetikleyici enjeksiyon süresini ayarlamak için bir doktor konsültasyonuna ve muayenesine sahip olacaksınız. Enjeksiyon uygulandıktan 36 saat sonra yumurta alımı yapılır.

Yumurta toplama.

Bu basit, kısa prosedür için hafif bir genel anestezi alırsınız. Doktor, yumurtalarınızı ultrason rehberliğinde bir teknik kullanarak alacaktır.

Sperm üretimi.

Yumurta toplama gününde, erkek ortak bir sperm örneği sağlayacaktır.

Döllenme.

Embriyolog spermi ICSI olarak adlandırılan laboratuardaki olgun yumurtaya enjekte edecektir. ICSI'den 24 at sonra yumurtalar döllenir ve erken embriyo gelişimi başlar.

Embriyo transferi.

Yumurta toplamadan üç ila beş gün sonra, doktorunuz femal hastaların rahmine bir ila üç sağlıklı embriyo aktarır.

Hamilelik testi.

Embriyo transferinden on iki gün sonra tedavinin pozitif veya negatif olup olmadığını öğrenmek için Beta HCG testi adı verilen bir kan testiniz vardır.

IUI - Rahim İçi Tohumlama

kibris tup bebek rehberi

IUI (Rahim İçi Tohumlama), serviks içinden çok ince ve esnek bir kateter geçirilerek ve yıkanmış spermin doğrudan uterusa enjekte edilmesiyle önceden oluşturulur. Tüm süreç kısa bir zaman alır, genellikle bir spekulum ve sonra kateterin yerleştirilmesini gerektirir. İşlem birkaç dakika sürüyor.

Bir yumurta bırakıldığında, semen örneği erkek partner veya sperm bağışı ile sağlanır. Donör spermi bir sperm bankası tarafından sağlanır. Vajinal yapay tohumlama durumunda, semen genellikle iğnesiz bir şırınga ile vajinaya yerleştirilir. Spermin vajinaya daha derine yerleşmesini kolaylaştırmak için şırınganın ucuna tom kedi olarak bilinen daha uzun bir tüp takılabilir. Bu prosedür anestezi olmadan yapılır Hastaya sızıntıyı önlemek ve döllenmenin gerçekleşmesine izin vermek için tohumlamadan yarım saat sonra hala yatması önerilir. Bayan hasta işlemden sonra normal aktivitelerine devam edebilir.

Suni tohumlamanın daha etkili bir yöntemi, spermi doğrudan kadın rahim IUI'ye sokmaktır. Bu yöntem sadece kullanılır. Yıkanmış semen kullanılabilir ve bu bir kateter tarafından yerleştirilir. Kateter, suni tohumlamayı gerçekleştirmek için özel olarak tasarlanmış bir ekipmandır. Semen bazen bir tedavi döngüsüne iki kez sokulur. Prosedür başarılı olursa, kadınlar bir bebek düşünecek ve devam edeceklerdir. Suni tohumlamadan kaynaklanan hamilelik, cinsel ilişkinin elde ettiği hamilelikten farklı olmayacaktır.

Bazı hastalar genellikle IUI ve IVF tedavisi arasında kararsızdır. IUI daha basit bir prosedürdür ve bir IVF siklusundan daha düşük maliyetlidir. Genellikle genç çiftler IVF denemeden önce IUI seçeneğini keşfederler. Bununla birlikte, IUI prosedürü gebelikte IVF'den daha düşük bir yüzdeye sahiptir.

IVF ile yumurta ve meni uterusun dışında döllenir ve daha sonra embriyonun belirli bir aşamasına geri konur, bu nedenle hamilelik oranınız daha yüksektir. Çiftlerin,% 80-85 kadar yüksek olabilen IVF ile başarı şansına kıyasla, sadece% 20-25 civarında bir şans ile IUI denemek yerine IVF'yi aramaları önerilir.

Kıbrıs Tüp Bebek - IVF / ICSI Tedavisi

icsiICSI nedir?

ICSI, yumurta alındıktan sonra yumurtanın merkezine tek bir spermin enjekte edildiği özel bir tekniktir. Teknik, sperm sayısı veya motilitesi düşük olduğunda (yumurtaya doğru yüzebilme yeteneği) yaygın olarak kullanılır. ICSI ayrıca, örneğin implantasyon öncesi genetik tanı (PGD) ile birlikte veya sperm DNA fragmantasyonu yüksek olduğunda çeşitli nedenlerden dolayı tercih edilir.

ICSI Nasıl Yapılır?

İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI), spermin kadın partnerinden elde edilen yumurtalara doğrudan enjeksiyonunu içerir.
Laboratuarda, embriyologlar her yumurtanın içine tek bir sperm enjekte edeceklerdir.

ICSI için beş basit adım vardır:

  1. Dişilerin yumurta rekabeti sonrasında olgun yumurta özel bir pipetle tutulur.

  2. Olgun yumurtanın içine tek bir sperm enjekte edilir.

  3. İğne daha sonra dikkatlice yumurtanın kabuğundan ve yumurtanın sitoplazmasına sokulur.

  4. Sperm sitoplazmaya enjekte edilir.

  5. Yumurtalar, normal bir döllenme olduğuna dair izleyen 24 saat boyunca kontrol edilir.

  6. ICSI tamamlandığında ve döllenme başarılı olduktan sonra embriyoya dönüşecek, embriyo transferi prosedürü embriyoyu kadının rahmine yerleştirmektir.

  7. Embriyoların gelişmesi ne kadar sürer?

    Her yumurtanın içine sperm enjekte edildikten sonraki gün, embriyologlar döllenme belirtileri arayacaktır. Ertesi gün embriyonun parçalandığını kontrol ederler. Embriyolar 3. günden 6. güne kadar herhangi bir aşamada transfer edilebilir. 3. günde 3. gün embriyolar, 5. gün embriyolarını beklerse 6 veya 8 hücreli bir embriyo olacaktır, embriyolar bir blastosist aşamasına ulaşmalıdır.

    Embriyologlar embriyoları çok dikkatli bir şekilde izler ve derecelendirir. Olguların çoğunda, eğer embriyolar iyi geliştiyse, çoğul gebelik riskini azaltmak için 2'den fazla embriyo transfer edilmesini önermezler.

    Aktarılmayan embriyolar?

    Transfer gününde aktarılmayan kaliteli embriyoları geride bıraktıysanız, dondurulabilirler. Dondurulan embriyolar gelecekteki transferler için uzun süre saklanabilir.

    ICSI benim için mi?

    Döllenmenin sağlanmasının zor olabileceğinden şüphelenmek için bir neden olduğunda ICSI önerilebilir. ICSI genellikle erkek kısırlık faktörleriyle uğraşan çiftlerle kullanılır. Erkek kısırlık faktörleri aşağıdakilerden herhangi birini içerebilir: düşük sperm sayısı, zayıf hareketlilik veya spermin hareketi, zayıf sperm kalitesi, bir yumurtaya nüfuz etme yeteneğinden yoksun sperm veya azospermi.

    Azospermi, erkeğin boşalmasında sperm olmadığı bir durumdur. İki tip azospermi vardır: obstrüktif ve obstrüktif değil.

    Aşağıdaki durumlarda ICSI'yi önerebiliriz:

    1. Erkek eşin sperm sayısı çok düşük

    2. Erkek eşin sperminin zayıf motilite (normal hareket etmeme) veya kötü morfoloji (anormal şekil) gibi sorunları vardır.

    3. Önceki uzlaşma girişimleri başarısız oldu

    4. Sperm, erkeğin testislerinden veya epididiminden cerrahi olarak toplanmalıdır, örneğin bir vazektomi yapılmışsa

    5. Tedavinizde donmuş sperm kullanıyorsunuz

    6. İmplantasyon öncesi genetik tanı veya tarama yapıyorsunuz

Tecrübe (yıl)

12 +

Sağlıklı Gebelik

2400 +

Başarı Oranı

85 %

Hasta Memnuniyeti

99 %

Çalışan Sayısı

21

IVF Tedavi Methodu

12

Daha Uygun Fiyat

70 %

Anlaşmalı Hotel

7

Tüp Bebek Tedavisi ve Aşamaları5 adımda bebek sahibi olun

  • Danışmanlık, İletişim, Ulaşım ve Konaklama

    Danışmanlık, İletişim, Ulaşım ve Konaklama

    Tedaviye başlamadan önce, danışmanlarımız ücretsiz olarak size tüm gerekli bilgileri aktarıp, tedavi sürecinin başlangıcında kullanacağınız ilaçlar vs. öğretilmektedir. Ayrıca yurtdışından Kıbrıs'a gelecek olan hastalarımız için, isterlerse uçak bileti, havaalanı transferi ve otel konaklamasına kadar herşeyi biz planlayabiliyoruz.

  • Yumurtalıkların Uyarılması ve Yumurta Gelişiminin Takibi

    Yumurtalıkların Uyarılması ve Yumurta Gelişiminin Takibi

    Tüp bebek tedavisinde başarı seviyesini en çok etkileyen faktör; hiç şüphesiz kadın yumurtalıklarında çok sayıda yumurta üretilmesidir. Bu yüzden, hastamıza danışmanlık esnasında kullanmasını söylediğimiz ilaçlar sayesinde yumurtalıklar kontrol altına alınır ve yumurta gelişimi sağlanmış olur. Bu bahsettiğimiz ilaçlar cilt altına veya kas içine yapılan iğnelerdir. Yumurtalıkların kontrol altına alınması, ilaçlar vasıtasıyla tahmini 10-12 gün sürmektedir. Yumurta gelişiminizin durumunu takip edebilmeniz için birkaç kez Ultrason cihazlarıyla kontroller yapılır ve duruma göre kanınızda hormon düzeylerine bakılıp ilaçlarınızın doz ayarlaması yapılır.

  • Yumurtaların Toplanması

    Yumurtaların Toplanması

    Yumurta gelişiminin kontrolü sırasında, eğer yeterli sayıda yumurtanın olgunlaştığı görülürse, yumurtaların son gelişim süreci tamamlamak üzere deri altına veya kas içerisinei iğne ile enjeksiyonu yapılır. Yumurtaların toplanması yapılan bu son ilaç tedavisinden sonraki 36. saate programlanır. Yumurtaların toplanması sürecinde, hastalarımıza dilerse sakinleştirici veya uyku verici ilaçlar verilebilir. Eğer isterse yapılacak bu işlemi tamamen anestezi altında da gerçekleştirebiliriz. Tedavi işlemi, örnek vermek gerekirse yumurta gelişim takiplerinizde yapılan vajinal ultrasonografi uygulamasına benzer. Tek farkı; Vajinal ultrasonografi aletine bağlı bir iğnenin vajinadan geçirilip, yumurtalıkların içindeki yumurtaları toplamasıdır. İşlemin süresi tahmini olarak 30 dakikadır. Ardından sperm hücreleri ile dölleme işlemi gerçekleştirilir. Yumurtaların toplanmasından itibaren çiftlere 2-3 saatlik bir dinlenme süresi verir ve hastaneden taburcu ederiz. Bu aşamalardan sonra kullanılacak ilaçlar konusunda çifte bilgi veririz.

  • Laboratuvar İşlemleri

    Laboratuvar İşlemleri

    Daha önceki adımda bahsettiğiniz yumurta toplanmasından hemen bir gün sonra, yumurtalardan kaç tanesinin normal ve sağlıklı bir şekilde döllendiği konusunda çifte bilgi verilir. Labaratuvarımızda döllenmiş olan yumurtalar yaklaşık 2 ile 5 gün içinde izlenir, tespiti uygun görülen zamanda, aralarında en kaliteli olanları seçerek bellirli bir sayıda anne rahmine geri yerleştirilir. Yerleştirme işleminin ne zaman gerçekleştirileceği konusunda çifte önceden bilgi verilir.

  • Embriyo Transferi

    Embriyo Transferi

    Transfer işlemi yöntemine başlamadan önce çifte, transfer edilecek olan embriyo sayısı ve kalitesi hakkında detaylı bilgi verilir. Transfer yöntemi, açıkcası çok basit bir muayene işleminden farksızdır. Herhangi bir ilaç tedavisi veya anesteziye gerek duyulmaz. Transfer öncesi tek istenilen anne adayının su içip idrar torbasını bir miktar doldurmasıdır. Çünkü transfer işlemi ultrasonografik gözlem altında yapılmaktadır. Transfer işlemi esnasında, embriyolar ile yüklenmiş olan bir medikal ince tüp vasıtasıyla rahim ağzından geçirilerek rahim içerisine yerleştirilir. Böylece embriyolar rahim içerisine bırakılır. Eğer yerleştirme işleminden sonra geride iyi kalitede embriyo veya embriyolar kalmış ise çiftin onayı alınıp bu doğrultuda kaliteli embriyolar ileride kullanılmak üzere dondurulup saklanır. Transfer sonrası çift, Tüp Bebek Hastanemiz'de bir süre (3-4 saat) dinlendikten sonra evine yollanır. Anne adayının o günü sadece dinlenerek geçirmesi istenir. Gebeliğin gelişimine destek çıkması açısından progesterone, estrojen ve/veya HCG (hormon) takviyesine, yumurtaların toplanmasından veya embriyoların transferinden sonra başlanabilir. Tedavinin sonucunu, yapılan embriyo transferinden 2 hafta sonra yapılan gebelik testi ile öğrenmek mümkün olmaktadır. Eğer gebelik testi pozitif çıkarsa 3 hafta sonra bebeğinizin kalp atımlarını gözlemlemek için ultrasonografi randevusu verilir.

Fotoğraf GalerisiKıbrıs ~ Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimiz

Hasta YorumlarıBaşarı hikayalerimizi paylaşıyoruz

Kıbrıs Tüp Bebek'te çalışan tüm personele ve doktoruma çok teşekkür ederim
Artık her şeyin bittiğini ve bebek sahibi olamayacağımızı düşündüğümüz noktada internette araştırma yaparken Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’ni buldum. İlk etapta çok güvensizdim. Eşim zaten Kıbrıs’a çok tepkiliydi. Sonrasında hemşire hanım ile görüştükçe dürüst bilgilendirme ve ince ayrıntı vererek tedaviyi anlatması, her aradığımda saat kaç olursa olsun yanıt vermesi benim güvenmemi sağladı. İlk defa uçağa bindik , hiç bilmediğimiz bir yere geldik. Havaalanından bizi karşıladılar otele yerleştirdiler. Her konuda yardımcı oldular allah razı olsun. Tedavimiz çok güzel geçti ama yinede hamile kalacağıma dair hiç umudum yoktu. Sonuç çıktığı zaman büyük bir ağlama krizine girdim inanamadım... İlk muayeneye gittiğimde ise ikiz olduğunu öğrendim. Şimdi Asya ve Arda'ya kavuştuk.
avatar022

B&Y

Hasta YorumlarıBaşarı hikayalerimizi paylaşıyoruz

Herkese kesinlikle sizi tavsiye edeceğim
Başta Dr. Verda Hanım olmak üzere ve Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’nizde çalışan hemşiresinden sekreterine kadar tüm ekibe kucak dolu sevgilerimle, sayenizde çok mutlu günler yaşıyoruz. Merkezinizde çalışan bütün arkadaşlar bizlere çok nazik ve güler yüzlü davrandılar. Kendimizi moral olarak iyi hissetmemize yardımcı oldular. Göstermiş olduğunuz tüm yardımlar, ilgi ve alakanız ayrıca güler yüzünüz için hepinize sonsuz sevgi ve saygılarımızı iletiriz
avatar022

M&Z

Hasta YorumlarıBaşarı hikayalerimizi paylaşıyoruz

HAMİLEYİM!!
Değerli doktorum Verda Hanım, Embriyolog Mustafa Bey, sevgili Gökçe Hemşiremiz ve diğer bütün ekip arkadaşlarına ne kadar dua ve teşekkür etsem azdır. Kaliteli ekip, güleryüzlü hizmet ve başka yerlere göre çok hızlı cevap veren ekip. Bugün kan sonucum çıktı ve HAMİLEYİM!! Bu işte yıllarca çok yoruldum herkes için bu merkezi önereceğim. Ben size güvendim sizde bu güvenimi sonuna kadar devam ettirdiniz. Herkese tekrar çok teşekkür ederim yıllar sonra hayallerimiz gerçek oldu.
avatar022

Ş&D

Hasta YorumlarıBaşarı hikayalerimizi paylaşıyoruz

Sevgili Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi sizi ailem kadar çok seviyorum.
Çünkü yıllardır olamadığım tamamlanamadığım kısmımı sizler tamamladınız. Sevgili Verda hocam tüm samimiyetiniz ve dürüstlügünüz için; sevgili Mustafa Bey candan emekleriniz için, canım İdil’im bu meşakkatli sürede bana her türlü desteği ve güleryüzünü esirgemediğin için ve beni sizlerle tanıştıran tüm çalışanlarınızın titizliği için herşeyden önce umutlarımı kaybettiğimde beni de ANNE olma mutluluğuna kavuşturduğunuz için sonsuz teşekkür ederim. Sizi çok ama çok seviyorum. Gelecek yaz bebeğimle Girne’ye mutlaka geleceğim. Sevgiler...
avatar022

S&D

İletişimSorunuz mu var? Hemen cevaplayalım...

contact

KIBRIS TÜP BEBEK MERKEZİ
Fevzi Çakmak Sok. Kurtuluş Cad.
Girne / Kuzey Kıbrıs
Tel: 0533 850 0 200 (Whatsapp)
Email: [email protected]

Haritada Görüntüle

İLETİŞİM FORMU

captcharefresh
Whatsapp Destek