Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Önerisi

gebeligi arttiran gidalarBu makalemizde doğurganlığı (gebeliği) arttıran ve tüp bebek tedavisi süresince beslenme alışkanlığınıza yöne verecek gıdalar üzerinden bilgilendirme içeriği eklenmiştir.

Bedenimizin bir parçası olan üreme sistemleri, genel olarak kendi sağlığımız ve aldığımız besinlerden olumsuz olarak etkilenebilmektedir. Özellikle günümüzde genetiğiyle oynanmış çoğu gıdaların, meyve ve sebzelerin (hormon ve zirai ilaçlarla) bozulmuş olması sağlığımızı ve bedenimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Bunların yanında abur cubur ve fast food alışkanlığı da obezite, tansiyon ve şeker gibi hastalıklara neden olarak hormonel bozukluklara yol açmaktadır.

Bu saydığımız sadece günümüz yaşamımızdaki olumsuzluklardan sadece birkaçıdır. Bunların yanında aşırı stres ve yorgunluk üreme organlarımızı olumsuz etkileyebilmektedir.

Öncelikle vücudumuzu dinç tutmamız gerekir;

Dengeli beslenmek ve bol hareket.

Dengeli beslenmek vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri, gerekli miktarda almak demektir. İnsanların yeme alışkanlığı olan, doğal neler varsa bunlardan geniş bir yelpazede, denge içinde, uygun miktarda yemek gerekir. Böylece bedenimiz ve üreme fonksiyonlarımız için ihtiyacımız olan enerji, vitamin ve proteinleri almış oluruz.

Meyve ve Sebzeler:

Vitamin, mineral ve lifden zengindirler.

Proteinler: Yağsız et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumurta, baklagiller, fındık, fıstık, badem gibi çerezler. Tam tahıllı ekmekler ve diğer işlenmemiş tahıllar.

Süt ve süt ürünleri: Doğurganlığı kolaylaştıracak sihirli bir yiyecek yoktur ama sebze, balık ve baklagillere özel bir önem vermek uygun olur, çünkü günümüzde hamur işleri ve fastfoodların kolay ulaşılabilir olması nedeni ile bunlar ihmal edilmektedir. Bir öğünün dörtte biri yağsız et, dörtte biri tam tahıllı yiyecekler ve baklagiller, dörtte birinin sebze ve meyvelerden oluşması idealdir.

Öğün atlamak daha sonra açlık hissi ve çok yemeye neden olabilir. Aşırı kilolu ya da aşırı zayıf olmak kadının hormonlarında dengesizliğe ve yumurtlama düzeninde bozulmaya yol açar. Bazı kadınlar ne kadar uğraşsa da kilo vermekte ya da almakta başarısız olabilir. Bunların bir endokrin doktoru ve diyetisyene danışması doğru olacaktır. Kilo vermek Polikistikover Sendromu (PCOS) olanlar için özellikle önemlidir. Bazen sırf kilo vermek bile onların sorunlarını çözebilir. Bu problem genellikle insülin direncine bağlı olduğundan, PCOS'luların tatlı ve hamur işlerinden uzak durmaları gerekir. Endometriozisi olan kadınların meyve, sebze, balık ve süt ürünlerine ağırlık vermeleri; kırmızı et, yağlı yiyecekler ve alkolden uzak durmaları uygun olur. En önemlisi tedaviye başlayan her çiftin sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkları bırakması gerekir."

Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

dr verda tuncbilekKadın Hastalıkları Doğum ve Kıbrıs Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr. Verda Tunçbilek diyor ki; 

Kıbrıs'taki merkezimizde Tüp Bebek Tedavisi tahmini olarak 3 - 4 hafta kadar süren ve hem tedavi olan çiftler tarafından hem de tedaviyi gerçekleştiren doktor tarafından dikkatli bir şekilde uygulanması gereken bir uygulamadır.

Bu zorlu tedavi sürecinde hastalarımızın doktorumuzun vermiş olduğu bütün talimatlara dikkatli bir şekilde uyması gerekmektedir.

ANNE ADAYININ STRESTEN UZAK DURMASI GEREKİR...

Kıbrıs Tüp Bebek uygulamasında mutlaka dikkat edilmesi gereken unsurları ise şöyle sıralayabiliriz.

  • Eğer tedavi öncesinde herhangi bir hastalık veya ağrı nedeni ile ilaç kullanımı varsa mutlaka tüp bebek tedavisini uygulayan doktorla bu bilgileri paylaşmanız gerekmektedir.

  • Tüp bebek yöntemi süresince anne adayının mutlaka spor ve egzersiz gibi vücudu yoracak etkinliklere biraz ara vermesi gerekir.

  • Gebelik oluşmadan ve oluşan gebeliğin devamında kesinlikle alkol, sigara ve tütün vb. gibi ürünler tüketilmemelidir.

  • Tüp bebek tedavisi halen devam ediyorken cinsel birlikteliğe tedavi sonuna kadar ara verilmelidir.

  • Daha önce belirttiğimiz en önemli etken ise tabi ki anne adayının stresten arınması gerekir.

  • Tedaviyi uygulayacak olan doktoruna, embriyologuna, hemşiresine ve kendine güvenmeli ve rahat olmalıdır.

  • Erkek adaydan alınacak olan sperm gününden 3 gün öncesine kadar cinsel münasebet olmamalıdır.

  • Hastanın evde uygulaması gereken ilaçlar ve iğneler tarifine uygun ve zamanında yapılmalıdır.

  • İlaçların doz ayarlaması doktorun tavsiyesi haricinde olmamalıdır. Embriyo transferini takip eden 2 gün uzun yolculuk yapılmamalıdır ve hasta istirahat etmelidir.

  • Hamam ve kaplıca gibi sıcak ortamlardan uzak durmakta yarar vardır.

  • Tüp bebek tedavisinin gerçekleşeceği merkez seçiminde oldukça dikkat edilmelidir.

  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'nin sağlıklı gebelik başarısı göz önünde bulundurulmalıdır.

Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?

kibris tup bebek suresiKıbrıs Tüp Bebek Tedavi Merkezi olarak, kısırlık sorunu yaşayan bireyler için hastanemiz en etkili bir tedavi seçeneği sunmakta ve hamilelik şansını üst seviyelere çıkarmaktadır. Tüp Bebek, genellikle diğer tedaviler işe yaramadığı zaman tercih edilmektedir. Uluslararası tecrübeye sahip uzman doktorlarımız ve ekibimiz, sizin birer danışmanınız olacaktır.

Özellikle tüp bebek kliniğimizdeki yardımcı üreme teknolojisi cihazları en son teknoloji altyapısında olup, en etkili sonucu almak için geliştirilmiştir.

Unutmamak gerekir ki; Ancak her çift "TÜP BEBEK" tedavisi için uygun olmayabilir. Bu nedenle aday çiftler öncelikle bir sağlık taramasından geçirilerel bilgi verilmektedir.

Eğer, Kıbrıs Tüp Bebek Doktorumuz sizin için tüp bebek seçeneğini onaylarsa, birçok aşamadan oluşan bir tedavi süreci sizleri bekliyor olacak. Tedavinin içeriğini yumurtalıklardan toplanan olgun yumurtaların laboratuvar ortamında spermle döllenmesi oluşturur. Sonra döllenen yumurta (embriyo) rahme aktarılır.

Tedavi tahmini olarak 1 ay sürer ama bazen aşamalar farklı parçalara ayrılır ve işlem daha uzun sürebilir. Tüp bebek merkezindeki ekibin performansı ile anne adayının motivasyonuna bağlı olarak ve başarı olasılığı yaş ve kısırlığın nedeni gibi birçok faktöre bağlıdır.

Kıbrıs Tüp Bebek Danışmanı

kibris tup bebek danismani

Kuzey Kıbrıs'ta IVF tedavilerinde uzmanlaşmış son derece deneyimli bir Tüp Bebek Merkezi hasta danışmanı ve koordinatörlerine sahibiz. Yılların bize getirmiş olduğu bilgi ve deneyimini sunarak, her bir çocuk sahibi olmak isteyen bireyler için en iyi özel tavsiyeleri sağlıyoruz ve ayrıca sizin durumunuza en uygun, en yüksek standartlarda ve başarı oranlarında çalışan ekibimiz sağlıklı gebelik için tüm gayretle çalışacağından hiç şüpheniz olmasın.

Bizler, Tüp Bebek danışmanı olarak rolümüz, sizler için en uygun tedavileri seçerken en iyi tavsiyeleri de vermekteyiz. Hastaların talepleri doğrultusunda randevularına eşlik ediyor, destekliyor, tavsiyelerde bulunuyor ve gerektiğinde nerede, nerede ve ne zaman, tüm gerekli bilgileri paylaşıyoruz. Hastanın tedavi sürecini koordine etmek için hem hastalarla hem de sağlık personeliyle bağlantı kuruyoruz. Tedavi sırasında adım adım rehberlik ederek sürekli olarak yanınızda sizi durum hakkında bilgilendiriyoruz. Hastaya ayrıca Kuzey Kıbrıs'a vardığında konaklama, transfer, yeme-içme ve gezilecek yerler ile tavsiyede bulunuyoruz.

Amacımız, hastalarımıza ebeveyn olma yolculuğunuzla ilişkilerde en iyi bilgiyi ve tavsiyeyi sağlamaktır. Son derece deneyimli bir IVF koordinatörü olarak, size uygun tedaviniz hakkında size tavsiyelerde bulunacağız.

Kıbrıs Tüp Bebek Tedavi Süreci

Doktor ile ilk görüşme

Tüğ bebek alanında uzman doktorumuza danışacaksınız. Doktor gerekirse bir kan testi yaptıracaktır. Doktor, yumurtalık rezervini ayırt etmek için dahili bir temel tarama yapacaktır. Bu tamamlandığında, doktor yumurtalıklarınızı canlandırmak için size bir ilaç reçetesi yazacaktır.

Evde tedaviye başlayan hastalar için özellikle kadın hastalar, tüp bebek koordinatörünün hastaya menstrüel siklusunun ikinci veya üçüncü gününde taban çizgisi taramasıyla birlikte yapmasını sağlayacağı çeşitli bir hormon kan testi yapacaktır. Sonuçlar doktora gönderildikten sonra, doktor hastanın yumurtalık durumuna göre ilacı analiz edecek ve reçete edecektir.

İlaç kullanımı sonrası

Doktor tarafından bir tarama muayenesinden geçtiğiniz yumurtalık stimülasyonunuzun ilerlemesini izlemek için başka bir randevu için kliniğe geleceksiniz.

Adım adım takip etmeniz için size bir reçete ve bir protokol tedavi takvimi verilecektir. Birkaç kez tarama yapacak ve ilaç dozajlarını analiz etmesi ve ayarlaması için doktora göndereceksiniz.

Yumurta olgunlaşması

Yumurtalarınızın toplanmasından iki gün önce, yumurtaların olgunlaşmasını tetikleyen hormon tetikleyici bir enjeksiyonunuz olur.

Tetik enjeksiyon gününden bir gün önce Kıbrıs'a geleceksiniz. Tetik enjeksiyon süresini ayarlamak için bir doktor konsültasyonuna ve muayenesine sahip olacaksınız. Enjeksiyon yapıldıktan 36 saat sonra yumurta toplama işlemi yapılacaktır.

Yumurta toplama

Bu basit, kısa işlem için hafif bir genel anestezi alırsınız. Doktor, ultrason eşliğinde bir teknik kullanarak yumurtalarınızı alacak.

Sperm üretimi

Yumurta toplama gününde erkek partner bir sperm örneği verecektir.

Embriyo Gelişimi

Embriyolog, spermi ICSI adı verilen laboratuvarda olgun yumurtaya enjekte edecektir. ICSI'den 24 at sonra yumurtalar döllenir ve erken embriyo gelişimi başlar.

Embriyo transferi

Yumurta toplamadan 3-5 gün sonra, doktorunuz rahme 1-3 sağlıklı embriyo enjekte eder.

Hamilelik testi

Embriyo transferinden 12 gün sonra, tedavinin pozitif veya negatif olup olmadığını anlamak için Beta HCG testi adı verilen bir kan testiniz yapılır.

Tecrübe (yıl)

12 +

Sağlıklı Gebelik

2400 +

Başarı Oranı

85 %

Hasta Memnuniyeti

99 %

Çalışan Sayısı

21

IVF Tedavi Methodu

12

Daha Uygun Fiyat

70 %

Anlaşmalı Hotel

7

Tüp Bebek Tedavisi ve Aşamaları5 adımda bebek sahibi olun

  • Danışmanlık, İletişim, Ulaşım ve Konaklama

    Danışmanlık, İletişim, Ulaşım ve Konaklama

    Tedaviye başlamadan önce, danışmanlarımız ücretsiz olarak size tüm gerekli bilgileri aktarıp, tedavi sürecinin başlangıcında kullanacağınız ilaçlar vs. öğretilmektedir. Ayrıca yurtdışından Kıbrıs'a gelecek olan hastalarımız için, isterlerse uçak bileti, havaalanı transferi ve otel konaklamasına kadar herşeyi biz planlayabiliyoruz.

  • Yumurtalıkların Uyarılması ve Yumurta Gelişiminin Takibi

    Yumurtalıkların Uyarılması ve Yumurta Gelişiminin Takibi

    Tüp bebek tedavisinde başarı seviyesini en çok etkileyen faktör; hiç şüphesiz kadın yumurtalıklarında çok sayıda yumurta üretilmesidir. Bu yüzden, hastamıza danışmanlık esnasında kullanmasını söylediğimiz ilaçlar sayesinde yumurtalıklar kontrol altına alınır ve yumurta gelişimi sağlanmış olur. Bu bahsettiğimiz ilaçlar cilt altına veya kas içine yapılan iğnelerdir. Yumurtalıkların kontrol altına alınması, ilaçlar vasıtasıyla tahmini 10-12 gün sürmektedir. Yumurta gelişiminizin durumunu takip edebilmeniz için birkaç kez Ultrason cihazlarıyla kontroller yapılır ve duruma göre kanınızda hormon düzeylerine bakılıp ilaçlarınızın doz ayarlaması yapılır.

  • Yumurtaların Toplanması

    Yumurtaların Toplanması

    Yumurta gelişiminin kontrolü sırasında, eğer yeterli sayıda yumurtanın olgunlaştığı görülürse, yumurtaların son gelişim süreci tamamlamak üzere deri altına veya kas içerisinei iğne ile enjeksiyonu yapılır. Yumurtaların toplanması yapılan bu son ilaç tedavisinden sonraki 36. saate programlanır. Yumurtaların toplanması sürecinde, hastalarımıza dilerse sakinleştirici veya uyku verici ilaçlar verilebilir. Eğer isterse yapılacak bu işlemi tamamen anestezi altında da gerçekleştirebiliriz. Tedavi işlemi, örnek vermek gerekirse yumurta gelişim takiplerinizde yapılan vajinal ultrasonografi uygulamasına benzer. Tek farkı; Vajinal ultrasonografi aletine bağlı bir iğnenin vajinadan geçirilip, yumurtalıkların içindeki yumurtaları toplamasıdır. İşlemin süresi tahmini olarak 30 dakikadır. Ardından sperm hücreleri ile dölleme işlemi gerçekleştirilir. Yumurtaların toplanmasından itibaren çiftlere 2-3 saatlik bir dinlenme süresi verir ve hastaneden taburcu ederiz. Bu aşamalardan sonra kullanılacak ilaçlar konusunda çifte bilgi veririz.

  • Laboratuvar İşlemleri

    Laboratuvar İşlemleri

    Daha önceki adımda bahsettiğiniz yumurta toplanmasından hemen bir gün sonra, yumurtalardan kaç tanesinin normal ve sağlıklı bir şekilde döllendiği konusunda çifte bilgi verilir. Labaratuvarımızda döllenmiş olan yumurtalar yaklaşık 2 ile 5 gün içinde izlenir, tespiti uygun görülen zamanda, aralarında en kaliteli olanları seçerek bellirli bir sayıda anne rahmine geri yerleştirilir. Yerleştirme işleminin ne zaman gerçekleştirileceği konusunda çifte önceden bilgi verilir.

  • Embriyo Transferi

    Embriyo Transferi

    Transfer işlemi yöntemine başlamadan önce çifte, transfer edilecek olan embriyo sayısı ve kalitesi hakkında detaylı bilgi verilir. Transfer yöntemi, açıkcası çok basit bir muayene işleminden farksızdır. Herhangi bir ilaç tedavisi veya anesteziye gerek duyulmaz. Transfer öncesi tek istenilen anne adayının su içip idrar torbasını bir miktar doldurmasıdır. Çünkü transfer işlemi ultrasonografik gözlem altında yapılmaktadır. Transfer işlemi esnasında, embriyolar ile yüklenmiş olan bir medikal ince tüp vasıtasıyla rahim ağzından geçirilerek rahim içerisine yerleştirilir. Böylece embriyolar rahim içerisine bırakılır. Eğer yerleştirme işleminden sonra geride iyi kalitede embriyo veya embriyolar kalmış ise çiftin onayı alınıp bu doğrultuda kaliteli embriyolar ileride kullanılmak üzere dondurulup saklanır. Transfer sonrası çift, Tüp Bebek Hastanemiz'de bir süre (3-4 saat) dinlendikten sonra evine yollanır. Anne adayının o günü sadece dinlenerek geçirmesi istenir. Gebeliğin gelişimine destek çıkması açısından progesterone, estrojen ve/veya HCG (hormon) takviyesine, yumurtaların toplanmasından veya embriyoların transferinden sonra başlanabilir. Tedavinin sonucunu, yapılan embriyo transferinden 2 hafta sonra yapılan gebelik testi ile öğrenmek mümkün olmaktadır. Eğer gebelik testi pozitif çıkarsa 3 hafta sonra bebeğinizin kalp atımlarını gözlemlemek için ultrasonografi randevusu verilir.

Fotoğraf GalerisiKıbrıs ~ Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimiz

Hasta YorumlarıBaşarı hikayalerimizi paylaşıyoruz

Kıbrıs Tüp Bebek'te çalışan tüm personele ve doktoruma çok teşekkür ederim
Artık her şeyin bittiğini ve bebek sahibi olamayacağımızı düşündüğümüz noktada internette araştırma yaparken Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’ni buldum. İlk etapta çok güvensizdim. Eşim zaten Kıbrıs’a çok tepkiliydi. Sonrasında hemşire hanım ile görüştükçe dürüst bilgilendirme ve ince ayrıntı vererek tedaviyi anlatması, her aradığımda saat kaç olursa olsun yanıt vermesi benim güvenmemi sağladı. İlk defa uçağa bindik , hiç bilmediğimiz bir yere geldik. Havaalanından bizi karşıladılar otele yerleştirdiler. Her konuda yardımcı oldular allah razı olsun. Tedavimiz çok güzel geçti ama yinede hamile kalacağıma dair hiç umudum yoktu. Sonuç çıktığı zaman büyük bir ağlama krizine girdim inanamadım... İlk muayeneye gittiğimde ise ikiz olduğunu öğrendim. Şimdi Asya ve Arda'ya kavuştuk.
avatar022

B&Y

Hasta YorumlarıBaşarı hikayalerimizi paylaşıyoruz

Herkese kesinlikle sizi tavsiye edeceğim
Başta Dr. Verda Hanım olmak üzere ve Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’nizde çalışan hemşiresinden sekreterine kadar tüm ekibe kucak dolu sevgilerimle, sayenizde çok mutlu günler yaşıyoruz. Merkezinizde çalışan bütün arkadaşlar bizlere çok nazik ve güler yüzlü davrandılar. Kendimizi moral olarak iyi hissetmemize yardımcı oldular. Göstermiş olduğunuz tüm yardımlar, ilgi ve alakanız ayrıca güler yüzünüz için hepinize sonsuz sevgi ve saygılarımızı iletiriz
avatar022

M&Z

Hasta YorumlarıBaşarı hikayalerimizi paylaşıyoruz

HAMİLEYİM!!
Değerli doktorum Verda Hanım, Embriyolog Mustafa Bey, sevgili Gökçe Hemşiremiz ve diğer bütün ekip arkadaşlarına ne kadar dua ve teşekkür etsem azdır. Kaliteli ekip, güleryüzlü hizmet ve başka yerlere göre çok hızlı cevap veren ekip. Bugün kan sonucum çıktı ve HAMİLEYİM!! Bu işte yıllarca çok yoruldum herkes için bu merkezi önereceğim. Ben size güvendim sizde bu güvenimi sonuna kadar devam ettirdiniz. Herkese tekrar çok teşekkür ederim yıllar sonra hayallerimiz gerçek oldu.
avatar022

Ş&D

Hasta YorumlarıBaşarı hikayalerimizi paylaşıyoruz

Sevgili Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi sizi ailem kadar çok seviyorum.
Çünkü yıllardır olamadığım tamamlanamadığım kısmımı sizler tamamladınız. Sevgili Verda hocam tüm samimiyetiniz ve dürüstlügünüz için; sevgili Mustafa Bey candan emekleriniz için, canım İdil’im bu meşakkatli sürede bana her türlü desteği ve güleryüzünü esirgemediğin için ve beni sizlerle tanıştıran tüm çalışanlarınızın titizliği için herşeyden önce umutlarımı kaybettiğimde beni de ANNE olma mutluluğuna kavuşturduğunuz için sonsuz teşekkür ederim. Sizi çok ama çok seviyorum. Gelecek yaz bebeğimle Girne’ye mutlaka geleceğim. Sevgiler...
avatar022

S&D

İletişimSorunuz mu var? Hemen cevaplayalım...

contact

KIBRIS TÜP BEBEK MERKEZİ
Fevzi Çakmak Sok. Kurtuluş Cad.
Girne / Kuzey Kıbrıs
Tel: 0533 850 0 200 (Whatsapp)
Email: [email protected]

Haritada Görüntüle

İLETİŞİM FORMU

captcharefresh
Whatsapp Destek