GİRNE IVF (Tüp Bebek) + PGD Tedavisi
İmplantasyon Öncesi Genetik Test tüm IVF tedavilerine yapılabilir. PGD yapıldığında embriyonun 5 ana genetik işaretini yapıyoruz.
PGD, aşağıdaki gibi hastalıklara neden olabilecek tek gen kusur bozukluklarını tespit edebilir:
Kas Distrofisi,
Orak hücreli anemi, kistik fibroz ve Tay-Sachs.
PGS;
Trizomi 21,
Down Sendromu,
Genetik bozukluklara bağlı düşüklerin öyküsü
Tekrarlanan IVF hataları
Şiddetli erkek faktörü kısırlığına sahip erkek partnerler
Genetik hastalığı olan mevcut bir çocuk
Hasta bir kardeş için doku eşleşmesi gerekli
Ailede X'e bağlı bozukluklar öyküsü
İmplantasyon başarısızlığına, tekrarlayan gebelik kaybına, çocuklarda zihinsel ve fiziksel bozukluklara neden olabilecek kromozom translokasyonları
Kistik fibroz, orak hücre anemisi ve Tay Sachs hastalığı gibi otozomal resesif hastalıklar
Cücelik ve Huntingtn hastalığı dahil otozomal dominat hastalıklar
İmplantasyon Öncesi Genetik Test tüm IVF tedavilerine yapılabilir. PGD yapıldığında embriyonun 5 ana genetik işaretini yapıyoruz.
Trizomi 18, Edwards sendromu olarak bilinir.
Bunlar PGD işlemi ile yapıldıktan sonra sağlıklı bir embriyo aktarabiliriz. Proses IVF / ICSI ile aynıdır ve foliküllerin büyümesine yardımcı olmak için hormon enjeksiyonları uygulanır. PGD işlemi yumurtalar alındıktan sonra yapılır ve ICSI ile döllenir. PGD işlemi embriyoların ilerlemesinin 3. ve 5. günlerinde yapılır. 5. veya 6. gün sağlıklı embriyolar kadın hastaların tedavilerine aktarılır.
Preimplantasyon Genetik Tarama
Preimplantasyon Genetik Tarama (PGS) olarak da bilinen preimplantasyon genetik tanı (PGD), implantasyondan önce embriyolarda genetik kusurların tanımlanmasına yardımcı olmak için kullanılan bir prosedürdür. Embriyo gelişirken PGD prosedürü, bazı genetik hastalıkların veya bozuklukların çocuğa geçmesini önler. Embriyolar, kromozom genetik anormalliklerinden oluşan bir panel için test edilir, böylece sadece etkilenmemiş embriyolar kadınlara geri implante edilir, sağlıklı hamilelik için sonuçlanır.
PGD, doğum öncesi tanı ve genetik hastalıktan etkilenen bir fetüsün potansiyel olarak sonlandırılmasına alternatif olarak geliştirildi.
PGD nasıl yapılır?
Preimplantasyon genetik tanı, laboratuvarda yumurta alımı ve döllenmeyi içeren in vitro fertilizasyon IVF ile aynı süreçle başlar. Yumurta alımı önceden oluşturulduktan sonra, embriyoların gelişmesi için üç ila beş gün vardır, embriyolar birden fazla hücreye bölünecektir. Birincisi, birkaç hücre biyopsi ile test edilen kromozomlara bağlı olarak 3. veya 5. gün gelişen embriyolardan mikro-cerrahi olarak çıkarılır. Çoğu durumda, kromozom biyopsisi 3. günde yapılacak ve bölünme aşaması biyopsisi olarak adlandırılacaktır, sonuçlar 4. günde verilecektir ve 5. günde transfere devam edebiliriz. embriyo transfer günü. PGD genetik problemleri olmayan embriyoları belirledikten sonra, en sağlıklı embriyolar seçilir ve daha sonra uterusa aktarılabilir
PGD'den kimler yararlanabilir?
Preimplantasyon genetik tanı, genetik bir hastalık veya durum geçirme riski olan herhangi bir çifte fayda sağlayabilir.
PGD'ye aday olabilecek kişilerin türlerinin listesi aşağıdadır: