Kıbrıs Tüp Bebek - IVF / ICSI Tedavisi

icsiICSI nedir?

ICSI, yumurta alındıktan sonra yumurtanın merkezine tek bir spermin enjekte edildiği özel bir tekniktir. Teknik, sperm sayısı veya motilitesi düşük olduğunda (yumurtaya doğru yüzebilme yeteneği) yaygın olarak kullanılır. ICSI ayrıca, örneğin implantasyon öncesi genetik tanı (PGD) ile birlikte veya sperm DNA fragmantasyonu yüksek olduğunda çeşitli nedenlerden dolayı tercih edilir.

ICSI Nasıl Yapılır?

İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI), spermin kadın partnerinden elde edilen yumurtalara doğrudan enjeksiyonunu içerir.
Laboratuarda, embriyologlar her yumurtanın içine tek bir sperm enjekte edeceklerdir.

ICSI için beş basit adım vardır:

  1. Dişilerin yumurta rekabeti sonrasında olgun yumurta özel bir pipetle tutulur.

  2. Olgun yumurtanın içine tek bir sperm enjekte edilir.

  3. İğne daha sonra dikkatlice yumurtanın kabuğundan ve yumurtanın sitoplazmasına sokulur.

  4. Sperm sitoplazmaya enjekte edilir.

  5. Yumurtalar, normal bir döllenme olduğuna dair izleyen 24 saat boyunca kontrol edilir.

  6. ICSI tamamlandığında ve döllenme başarılı olduktan sonra embriyoya dönüşecek, embriyo transferi prosedürü embriyoyu kadının rahmine yerleştirmektir.

  7. Embriyoların gelişmesi ne kadar sürer?

    Her yumurtanın içine sperm enjekte edildikten sonraki gün, embriyologlar döllenme belirtileri arayacaktır. Ertesi gün embriyonun parçalandığını kontrol ederler. Embriyolar 3. günden 6. güne kadar herhangi bir aşamada transfer edilebilir. 3. günde 3. gün embriyolar, 5. gün embriyolarını beklerse 6 veya 8 hücreli bir embriyo olacaktır, embriyolar bir blastosist aşamasına ulaşmalıdır.

    Embriyologlar embriyoları çok dikkatli bir şekilde izler ve derecelendirir. Olguların çoğunda, eğer embriyolar iyi geliştiyse, çoğul gebelik riskini azaltmak için 2'den fazla embriyo transfer edilmesini önermezler.

    Aktarılmayan embriyolar?

    Transfer gününde aktarılmayan kaliteli embriyoları geride bıraktıysanız, dondurulabilirler. Dondurulan embriyolar gelecekteki transferler için uzun süre saklanabilir.

    ICSI benim için mi?

    Döllenmenin sağlanmasının zor olabileceğinden şüphelenmek için bir neden olduğunda ICSI önerilebilir. ICSI genellikle erkek kısırlık faktörleriyle uğraşan çiftlerle kullanılır. Erkek kısırlık faktörleri aşağıdakilerden herhangi birini içerebilir: düşük sperm sayısı, zayıf hareketlilik veya spermin hareketi, zayıf sperm kalitesi, bir yumurtaya nüfuz etme yeteneğinden yoksun sperm veya azospermi.

    Azospermi, erkeğin boşalmasında sperm olmadığı bir durumdur. İki tip azospermi vardır: obstrüktif ve obstrüktif değil.

    Aşağıdaki durumlarda ICSI'yi önerebiliriz:

    1. Erkek eşin sperm sayısı çok düşük

    2. Erkek eşin sperminin zayıf motilite (normal hareket etmeme) veya kötü morfoloji (anormal şekil) gibi sorunları vardır.

    3. Önceki uzlaşma girişimleri başarısız oldu

    4. Sperm, erkeğin testislerinden veya epididiminden cerrahi olarak toplanmalıdır, örneğin bir vazektomi yapılmışsa

    5. Tedavinizde donmuş sperm kullanıyorsunuz

    6. İmplantasyon öncesi genetik tanı veya tarama yapıyorsunuz

Whatsapp Destek