Tedaviler

Tüp Bebek (IVF)

tup bebek kibrisTüp bebek uygulaması için sperm morfolojisi, daha önce IVF ile döllenme başarısızlığı, elde edilen yumurta sayısı vb nedenlere bağlı olarak karar verilir. IVF uygulamasında toplanan yumurtalar özel olarak hazırlamış kültür ortamına yetiştirilir. Yumurta toplama işleminden sonra daha önce hazırlanmış meni örnekleri yumurtaların bulunduğu kültür ortamına yerleştirilir. Burada spermlerin yumurtayı kendiliğinden döllemesi beklenir. Tüp bebek yöntemi ile mikroenjeksiyonu ayıran en önemli fark budur. Mikroenjeksiyon uygulamasında sperm kalitesinin kötü olması nedeniyle spermin yumurtayı kendiliğinden döllemesi beklenmez. Sperm yumurta içerisine enjekte edildikten sonra döllenme sağlanır.

Devamını oku: Tüp Bebek (IVF)

Yumurta Donasyonu

yumurta donasyonuKıbrıs'ta Yumurta Donasyonundan Kimler Faydalanabilir?

    1. Rahimi olup erken menapoza giren ve yumurta üretemeyen kadınlar (40 yaş altında %1-2 kadın bu problemle karşı karşıyadır).

    2. Endometriozis, enfeksiyon veya kanser nedeni ile yumurtalıkları alınmış kadınlar.

    3. Fonksiyon göremeyen overle doğmuş genetik bozukluklu kadınlar.

    4. Yumurta geliştirici ilaçlara az veya hiç cevap vermeyen kadınlar.

    5. Genetik hastalık taşıyıcısı olan ve bu hastalığı çocuklarına geçirme riski olan kadınlar.

    6. Kromozomal anomaliye bağlı tekrarlayan düşük yapan kadınlar.

    7. Yumurta rezervi ve katilesi iyi olmayan, tekrarlayan başarısız IVF denemeleri olan kadınlar.

    8. Yaşı ileri olup menapoz nedeniyle fonksiyon görmeyen overlere sahip olan kadınlar. 

Devamını oku: Yumurta Donasyonu

Sperm Donasyonu

sperm donasyonuSperm Donasyonu Kimlere Önerilir?

  1. Eşin menisinde hiç sperm saptanamamışsa ve testisten sperm üretiminin olmadığı ortaya konmuş çiftler sperm donasyonu için uygundur. Bu durum kanser tedavisi için verilen radyoterapi veya kemoterapiye bağlı testis hasarı veya doğuştan sperm üretiminin olmaması gibi durumlardan kaynaklanır.

  2. Erkeğin çocuklarına geçme olasılığı olan kalıtsal hastalığı varsa( hemofili, Duchenne's muscular distrofisi) sperm donasyonuna gidilir. Bu gibi durumlarda hastalığın anne karnında tanısı olup gebelik sonlandırılabilmektedir, ancak bu çiftler için çok travmatik olmaktadır. Bu çiftlere IVF uygulanıp embriyo biyopsisi (PGD) ile sağlam çocuklar seçilebilmekte ve uterus içine yerleştirilebilmektedir. Ancak bu prosedür pahalı ve kompleks bir yol olarak bilinmektedir.

  3. Erkek eşin HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalık taşıyıcısı olması.

  4. Devamını oku: Sperm Donasyonu

PGT (Genetik Tanı Testi)

cinsiyet secimiYeni yasa gereği Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimizde cinsiyet seçimi (PGD) işlemleri artık cinsiyet belirlemek amacıyla değil, sadece genetik tanı (PGT) işlemleri yapmaktayız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Yumurta Dondurma

yumurta dondurmaYumurta Dondurma Kimlere uygulanır?

  1. Kariyer ve iş yaşamı sebebiyle anne olma hayalini erteleyen genç bayanlara.

  2. Kemoterapi, Radyoterapi gibi ağır tedavi görmesi gerekmiş bayanların tedavi sonrası gebeliklerinin sağlanabilmesi amacıyla.

  3. Yumurta gelişimi az olan bayanlarda yumurtalar dondurularak biriktirilebilir ve daha sonra hepsi beraber çözülerek daha çok embriyo ile başarı ihtimali artırılabilir.

  4. Tüp bebek tedavisinde yumurtalar toplanmasına rağmen erkekten sperm elde edilemezse, işlemi daha sonra gerçekleştirmek amacıyla.

  5. Hiçbir endikasyon olmamasına rağmen doğurganlığını kaybetme endişesi olan kadınlar için.

  6. Devamını oku: Yumurta Dondurma

Sperm ve Embriyo Dondurma

sperm dondurmaSperm Dondurma İşlemi

Merkezimizde, yaklaşık her gün sperm örnekleri ihtiyaç duyuluncaya kadar dondurulmaktadır. Ayrıca, hasta hazır oluncaya kadar sakladığımız sperm bankalarımızdan donmuş sperm alınır. Birçok hasta ilerde kolaylık olması açısından spermlerini dondurur, ancak çoğu hastada sperm dondurmak için özel bir sebep vardır. Bazı erkekler için epididim veya testisden sperm elde etmek için ameliyat yapıyoruz ve hastayı gelecekte tekrar ameliyat yapmak zorunda kalmamak için bu spermler birkaç kez dondurulur. Başka hastalarda ise, sperm sayısı düşüktür, bu nedenle dondurucuda çiftin tohumlama veya tüp bebek yapması için sperm biriktirmeye çalışırız. Ayrıca eşinin döllemesinin veya yumurta alımının yapıldığı gün bir örnek üretmekten endişe duyabilecek her erkek için önceden sperm dondurma öneriyoruz. Sperm bankadan alınıp çözüldüğünde, bazı spermlerin ölmesi normaldir.

Tüm hücreler donma ve çözülmeden sağ çıkmaz, ancak çoğu sperm örneğinde milyonlarca canlı sperm bulunur, bu hücreden küçük bir kısmını kaybetmek sonuca az etki eder. Bununla birlikte, donma işleminden sonra canlı sperm sayısında beklenen düşüşünün de bilinmesi gerekir, böylece yeterli sayıda sperm bir veya daha fazla gebe kalma amacıyla ön tarafta dondurulabilir. Öncelikle, spermler dikkatle etiketlenmiş şişelerde saklanır ve bir soğutma tankına yerleştirilir. Şişeler daha sonra bir tepsiye yerleştirilir, etiketli bir saklama çekmecesine konur ve azot tankına indirilir.

Devamını oku: Sperm ve Embriyo Dondurma

Genetik Tanı (PGT)

genetik taniPGT (Preimplantasyon Genetik Tanı) Nedir?

Genetik Tanı işlemi tüp bebek uygulaması sırasında embriyoların genetik testi yapıldıktan sonra yalnızca sağlıklı olanların seçilip anneye transfer edilmesi işlemidir. Bu işlem yapılırken aynı zamanda bebeğin cinsiyetinin tayinide mümkün olabilmektedir.

İşlem standart bir tüp bebek olarak başlar. Öncelikle kadında yumurta büyütülerek, 10-12 gün zarfında gelişen yumurtalar toplanır. Eşe ait sperm ile döllenme gerçekleştirilir. Daha sonra laboratuvarda takibe alınan embriyolardan en iyi olanların birer hücresi alınarak (blastomer) FISH yöntemi ile genetik inceleme yapılır. Kaliteli ve sağlıklı embriyolar aynı gün veya bir gün sonra rahim içine transfer edilir.

Bu yöntem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 'nde serbest olarak uygulanmaktadır.

Devamını oku: Genetik Tanı (PGT)

Kısırlık Tedavisi

infertilite kisirlikInfertilite (kısırlık) korunmaksızın düzenli ilişkiye karşın 1 yıl içinde gebelik oluşmaması olarak tanımlanmaktadır. Toplumumuzda çiftlerin % 10-15'in böyle bir problemle ilgilenmek zorunda kaldıklarını bilmekteyiz.

Herhangi bir çiftin herhangi bir ay gebe kalma oranının % 20-15 dolayında olduğu bilinmektedir. Genel olarak toplumda çiftlerin % 85'in 1 yıl içinde, %93'ün ise 2. yılın sonunda gebe kaldıklarını görmekteyiz.

Kısırlık son yıllarda gerek toplumun gerekse de medyanın gündemini giderek daha fazla işgal eden bir sağlık sorunu olmuştur. Bu konu hakkında doğru ve yanlış pek çok beyanat verilmekte ve çocuk sahibi olamayan çiftlerin yönlendirilmesi güçleşmektedir.

Devamını oku: Kısırlık Tedavisi

Embriyo Donasyonu

kibris embriyo donasyonuEmbriyo Donasyonu Nedir?

Bu tedavi yöntemi; Çiftlerin kendilerine ait yumurta ve spermleri ile çocuk sahibi olamayan (kısır hastalar) için uygulanmakta olan başarılı bir yöntemdir.

Tüm testleri sağlıklı bir şekilde gerçekleşen yumurta ve sperm donöründen kullanılarak güvenli bir laboratuvar ortamında bunların döllenmesi gerçekleştirilir. Ardından elde edilen embriyo rahim içerisine transfer edilir.

Embriyo Donasyonu Kimler İçin Tavsiye Edilir?

Eğer kadın kendi yumurtaları ile hamile kalamıyorsa ve erkeğin yumurtayı dölleyebilecek spermi yoksa çiftlere tavsiye edilebilir. Tedaviyi kabul eden çiftlerin fiziksel özelliklerine ve uyumuna göre belirlenen yumurta ve sperm bağışları laboratuvar ortamında mikroenjeksiyon işlemiyle birleştirme yapılır.

Donör yumurtaların ve spermlerin hepsi tüm genetik tarama testlerinden geçirilmekte, ardından embriyo oluşturularak anne adayına transfer edilir. Bu yöntemde başarı oranı oldukça yüksek olmakla beraber, ortalama %80 - %90 aralığındadır.

Embriyo Transferi Ne Zaman Gerçekleşir?

Embriyo donasyonu için hangi hastaya transfer yapılacaksa, öncelikle gerekli tüm tarama kontrollerinden geçirilir, daha sonra uygulanacak tüm ilaçlar yeniden gözden geçirilir. Embriyonun tutunması için öncelikle vücudun tıbbi olarak hazırlanması için ihtiyaç duyulan bazı ilaçlar olacaktır, bunlar detaylı bir şekilde size anlatılır.

Embriyo transferi için verilecek tarih çok önemlidir. Gebeliğin gerçekleşmesi açısından oldukça önemli bir aşamadır. Endometriyal kalınlığın 7 mm’in üzerinde olduğunda embriyo transferi uygun görülebilmektedir.

Ayrıca endometriyal ve rahim içi problemleri olan kadınların embriyo donasyonu uygulamasına ek olarak taşıyıcı annelik tercihini de değerlendirebilirler.

Embriyo Transferinden Sonra Nasıl Önlemler Alınmalıdır?

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin tedavi aşamaları ruh haliyle de bağlantılı olarak bazen stresli geçebilmektedir. Bu nedenle, Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimizde hem transfer işlemi hemde transfer ilemi sonrası ilgi ve bakım hastanın moralini sürekli yüksek tutacak ve bu da sonucun başarılı olmasını etkileyecektir. Eğer Kıbrıs’ta embriyo donasyonu yaptırmaya karar verdiyseniz, merkezimizde hassas ve huzurlu bir tedavi süreci geçireceğinizden hiç şüpheniz olmasın. 

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimiz Embriyo Donasyonunda Ne Kadar Başarılı?

Embriyo donasyonu konusunda neredeyse mükemmele yakın diyebileceğimiz başarılı oranlar çıkıyor. 29-39 yaş aralığındaki çiftler için başarı oranı %90 olarak kayda geçmiştir. 40 yaş için ise bu oran %85 civarında seyretmektedir. 

Kıbrıs Embriyo Donasyonu Fiyatı Nedir?

Kıbrıs’ta tüp bebek tedavisinin fiyatlandırması, diğer tedavilerimiz gibi Avrupa ülkelerine kıyasla çok daha uygundur. Kıbrıs 'ta embriyo donasyonu hakkında aklınıza takılan her türlü soru ve merak ettikleriniz var ise, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz. 

Embriyo donasyonu yaptırma konusunda endişeleriniz varsa bu aşamada içinizi rahatlatacak cevaplar ve tavsiyeler için uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Whatsapp Destek