Yumurta Donasyonu
Yumurta donasyonu (bağışı) IVF, doğurganlık sorunları olan kadınların çocuk sahibi olma fırsatını yakalar. Yumurta bağışı olan IVF, yumurtaları başarılı bir hamilelik üretmeye uygun olmayan kadınlar için kısırlık tedavisidir. Bazı kadınların yetersiz yumurta üretimi, diğer kadınların kalitesiz yumurta üretimi vardır. Menopoz yaşını aşan ve IVF yumurta bağışı tedavisi için iyi aday olan yaşlı kadınlar. Yumurta bağışı ile IVF uygulanan kadınların çoğu 40 yaşın üzerindedir.
Yumurta donörü ivf prosedürü, ivf tedavisi için bir prosedür gibi gerçekleştirilir, tek fark, genç ve sağlıklı bir kadının yumurtasını kendi yumurtalarınızdan ziyade sağlamasıdır.
Kuzey Kıbrıs'ta Yumurta Bağışı Yasaları
Diğer ülkelerden farklı olarak Kuzey Kıbrıs'ta yumurta bağışı tamamen anonimdir. Kuzey Kıbrıs'ta yumurta bağışı ile gebe kalan her çocuk. Bu yasa aynı zamanda yumurta vericisi ve hedeflenen ebeveyn için de geçerlidir. Her iki taraf da hastaların kimliğini veya yumurtalarını alıp bağışlayan donörü izleyemeyecektir. Verici ve alıcı kimlik bilgileri Kuzey Kıbrıs yasalarına göre kesinlikle gizli olduğundan hem hasta hem de donör kimliği anonim kalacaktır.
Kadınlara Tavsiye Edilen Yumurta Bağışı:
Yumurtalıkları yumurta üretmeyen kadınlar
Menopoz Öncesi, Menopoz, Cerrahi Olan Kadınlar
Yumurtalıkların cerrahi olarak çıkarılması olan kadınlar
Yumurtalık bulunmayan kadınlar
Kalıtsal genetik koşullardan dolayı
Donör Seçimi ve Taraması
Sizin ve ortaklarınızın fiziksel özellikleri örneğin: ten renginiz, saç renginiz, göz renginiz
Bireylerin kan grupları
Bağışçılar düzenli taramadan geçirilmeli ve doğurganlık ve bulaşıcı hastalık açısından test edilecektir.
Doğru bir donör eşleştirme işlemi için bize aşağıdaki bilgileri vermenizi rica ediyoruz:
Tedavinize başlamaya hazır olduğunuzda, bir "verici alıcı formu" doldurmanızı isteyeceğiz. Bu formda, bize kendi fiziksel özelliklerinizin yanı sıra daha fazla donör spesifikasyonu sağlayacaksınız. Bize verdiğiniz bilgilere dayanarak, donör havuzumuzu kriterlerinize uyacak şekilde daraltabileceğiz ve en iyi eşleşen yumurta donörlerimizi kısa listeye alabileceğiz. İlk tarama işlemi tamamlandıktan sonra seçebileceğiniz bir yumurta donörü listesi verilecektir.
Donör seçildikten sonra donör hormon enjeksiyonlarının tedavisine alınacaktır. Yumurtalar alındıktan sonra, yumurta donörünün rolü tamamlanır. Daha sonra erkek hastadan semen örneği toplanır ve oositler vericisi ile ICSI oluşturmak için kullanılır. Embriyolar belli bir aşamada olduktan sonra femal hastanın uterusuna transfer edilirler.